Kokboken

KokbokenAtt vara lyhörd för barnens tankar och känslor om mat och att samtidigt, naturligtvis, ta hänsyn till deras behov är viktiga kriterier för att skapa en positiv atmosfär.

Vi vill att barnen ska få en smakupplevelse när de kommer till måltiden. Vi har valt att laga vegetarisk mat till barnen på Fredkullaskolan. Det gör vi för att vi vet att det är bra mat för barn.

I denna lilla kokbok ger vi er några förslag från vår egen matsedel.

Vi planerar våra matsedlar utifrån några, för oss, viktiga aspekter.

Råvarorna vi använder ska i möjligaste mån vara ekologiskt odlade, vi utgår mycket ifrån säsongens grönsaker och självklart använder vi inga halvfabrikat.

Maten skall vara variationsrik men naturligtvis återkommer många favoriter då och då.

Hoppas att ni kommer att tycka om våra maträtter och kanske kan de ge inspiration till nya vegetariska måltider hemma hos er.

Boken innehåller 25 recept på allt från morotsbröd och sesamsalt till pytt i panna och lasagne. Den har 52 sidor.

Boken, som kostar 70 kr + porto kan beställas via telefon

0303-636 70 eller så köper du direkt av oss i skolan.